Începând de miercuri, Spania se află în doliu. Drapelele în bernă, momentele de reculegere și actele comemorative vor marca zece zile ale unui intens și dureros doliu național. Timp de zece zile întregul regat iberic va comemora dramatismul și victimele crizei sanitare în cadrul celui mai prelungit doliu instituit oficial în istoria democratică a Spaniei.

Marți noaptea la ora 24 drapelele tuturor instituțiilor oficiale au fost coborâte în bernă, iar miercuri la ora prânzului, deputații spanioli au întrerupt lucrările Congresului pentru a păstra un moment de reculegere în memoria celor aproape 28.000 de victime provocate de criza sanitară.

Tot miercuri, la aceeași oră, membrii executivului de la Madrid, autoritățile locale din întreaga Spanie, guvernele regionale, personalul sanitar sau membrii familiei regale, îmbrăcați în riguroase vestimentații cernite, au coborât în stradă pentru a păstra un minut de reculegere în onoarea celor care au dispărut în timpul acestei devastatoare epidemii.

Mai mult la rfi.ro

Lasă un răspuns