AcasăBarcelonaCarles Puigdemont își revendică imunitatea înainte de audierea din Italia privind extrădarea...

Carles Puigdemont își revendică imunitatea înainte de audierea din Italia privind extrădarea sa

-

Fostul președinte al Cataloniei, Carles Puigdemont, a cerut justiției europene să-i restabilească imunitatea în calitate de europarlamentar pentru a se opune cererii de extrădare a Spaniei examinată luni de o instanță italiană, a anunțat avocatul său vineri pentru AFP.
Cererea a fost trimisă Tribunalului UE, care a respins o cerere anterioară în iulie.
Ales în Parlamentul European în 2019, Carles Puigdemont, în vârstă de 58 de ani, se află sub un mandat european de arestare emis de Spania. El a fost arestat săptămâna trecută în Italia, pe aeroportul Alghero din Sardinia, unde urma să participe la festivalul catalan Adifolk, iar Madridul i-a cerut extrădarea.
Eliberat a doua zi, s-a întors la Bruxelles unde locuiește, dar s-a angajat să se întoarcă în Sardinia pentru audierea de luni cu privire la cererea de extrădare. El va participa la audiere, a asigurat AFP un membru al echipei sale juridice.

1 COMENTARIU

  1. Salutam decizia fostului presedinte al Cataloniei, Carles Puigdemont, de a se adresa Justitiei Europene si de a solicita sa-i fie restabilita imunitate de europarlamentar. Actiunea sa revendica drepturile sale de a se opune cererii de extradare a Spaniei in justitie. Speram ca instanta italiana va avea un judecatii corect si va face dreptate.

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...

Descoperă mai multe la España | Spania ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura