AcasăBarcelonaSpania. Separatismul catalan, susţinut de Rusia, arată un raport al serviciilor secrete...

Spania. Separatismul catalan, susţinut de Rusia, arată un raport al serviciilor secrete europene

-

Un raport al serviciilor secrete europene arată că un consilier al fostului preşedinte catalan în exil Carles Puigdemont a căutat ajutor în Rusia la doi ani de la declararea ilegalităţii referendumului pentru independenţa Cataloniei, relatează New York Times.

Separatiştii catalani care nu reuşiseră să obţină sprijin în SUA şi Europa, au găsit o uşă deschisă în Rusia. Josep Lluis Alay a fost trimis la Moscova ca emisar al fostului preşedinte catalan Carles Puigdemont, unde s-a întâlnit cu ofiţeri din serviciile secrete ruse şi cu nepotul bine conectat al unui spion experimentat al KGB, printre alţii. Alay s-a apărat spunând că deplasările la Moscova au fost benigne, doar întâlniri pentru discuţii cu oficiali străini şi jurnalişti, şi că acuzaţiile sunt „poveşti fantastice concepute de Madrid”.

Nu este clar nici ce ajutor le-a fost oferit separatiştilor catalani. Deplasările la Moscova în 2019 au avut cel puţin un rezultat concret, şi anume apariţia rapidă a unui grup secret de protestatari, „Tsunami Democratic”, care avea să provoace tulburări destul de mari în Spania. Potrivit unui raport secret la Gărzii Civile din Spania consultat de The Times, Alay a participat la formarea grupului.

Citeste mai mult: adev.ro/qyxwra

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...

Descoperă mai multe la España | Spania ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura