Ministerul Sănătății, în colaborare cu autoritățile regionale din întreaga Spania, a demarat un studiu de seroprevalență de proporții pentru a putea cunoaște dimensiunile reale ale epidemiei. Obiectivul principal al acestei investigații este estimarea cât mai exactă a numărului de contagiați cu COVID-19 și realizarea unei hărți de răspândire a epidemiei. Pentru realizarea studiului a fost selectat un eșantion de 90.000 de persoane, din 36.000 de familii răspândite pe tot teritoriul Spaniei.

La începutul lunii aprilie, Imperial College London publica rezultatele unui studiu matematic care estima că cel puțin 15% din populația Spaniei, adică aproximativ șapte milioane de persoane, ar fi contagiate cu Covid-19, un segment important de populație care se presupune că ar fi dobândit deja imunitate împotriva coronavirusului.

Cifrele studiului britanic nu au nimic de-a face cu datele buletinelor oficiale publicate de către autoritățile spaniole care contabilizau până luni, 27 aprilie, doar 209.000 de persoane infectate.

Mai mult la rfi.ro

Lasă un răspuns