Bricul „Mircea”, pentru prima dată, în portul din Castellon, unde a fost întâmpinată de un număr impresionant de români.

0
560

Bricul „Mircea”, nava şcoală a marinei române a acostat, pentru prima dată, în portul din Castellon, unde a fost întâmpinată de un număr impresionant de români, dornici să viziteze impunătorul velier. Membrii echipajului vor petrece Paştele alături comunitatea românească, înainte de a se întoarce acasă.

Cei 185 de membri ai echipajului de pe nava școală Bricul Mircea au intrat în Portul din Castellon salutând mulțimea numeroasă de români care i-a întâmpinat cu aplauze.

Pe nava sunt și 90 de elevi ai Școlii Militare de Maiștri ai Forțelor Navale aflăți la prima instrucție pe mare. Unii dintre ei au fost extrem de emoționați pentru că pe mal îi așteptau părinții aflăți la muncă în Spania.

„Mama mea se află aici, la o ora distanță de Castellon. A trebuit să plece de la vârstă mea de 11 ani. Avem planuri să ieșim, să mâncăm, să ne plimbam. În curând va veni și ziua mea și e un cadou și mai mare să o văd”, spune Alexandra Popa, elevă la Școala Militară de Maiștri „Amiral Ion Murgescu”

„Din 2019 încercăm să aducem bricul Mircea aici, că să ne bucurăm de patrimoniul românesc pe tărâm spaniol”, spune Monica Barabas, consilier în Primăria din Castellon.

Nava va rămâne în port până pe 25 aprilie, timp în care românii și spaniolii vor putea urcă la bord să o viziteze.

/stiri.tvr.ro/

 

Lasă un răspuns